kanervaviitanen Se toinen poliitikko-Kanerva.

Ihmiset, älkää stressatko synnytystalkoista

Maassamme monella poliitikolla on ollut huoli kansalaistemme alhaisesta halusta lisääntyä. SDP:n Antti Rinne kannusti viime vuonna Suomen naisia synnytystalkoisiin. Itse viihdyin lapsena kovasti talonyhtiön pihatalkoissa, mutta valitettavasti oma talkohenkeeni ei ole ylettänyt kohtuuni asti.

Televisiossa pohdittiin Lisääntymisillassa, että miksi ihmeessä ihmiset eivät tee enää tarpeeksi lapsia? Vastauksia haettiin maamme sosiaalietuuksista, ilmastonmuutoksesta ja nyky-yhteiskunnan arvoista. Mediassa on oltu huolissaan lapsikeskeisten elämänarvojen heikentymisestä. Miten ihmiset saataisiin tajuamaan, että pullat pitäisi saada ajoissa uuniin? 

Oma pyyntöni politiikoille on seuraava: lopettakaa hössöttäminen. Lastenhankinta on yksi elämän vastuullisimmista ja isoimmista päätöksistä. Lapsia ei yleensä vain putkautella maailmaan ja hoideta siinä muun elämän sivussa. Jos alle kolmekymppinen ei koe olevansa valmis vanhemmaksi, hän ei sitä todennäköisesti ole. Lasten tekemättä jättäminen on lastensuojeluteko silloin, kun ihminen ei usko kykenevänsä olemaan täysipainoinen vanhempi. 

Annetaan ihmisten itse päättää, hankkivatko esikoisensa 16-vuotiaana, 40-vuotiaana tai sterilisoivatko itsensä täysi-ikäisenä. Ihminen tietää itse parhaiten, milloin on aika antaa kaikkensa uudelle pienelle elämälle.

Kirjoittaja on liberaalipuolueen Facebook-vastaava ja Liberaalinuorten järjestösihteeri, joka ei halua vielä asettua aloilleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Hyvä kirjoitus. Kaikkien olisi syytä miettiä, kannattaako lasta tai lemmikkieläintä hankkia. Siihen ei riitä pelkkä kova halu, myös elämän perusasiat on syytä olla kunnossa. Lapsen kasvatus on yksi vastuullisimmista tehtävistä ihmisen elämässä.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Jos täysi-ikäinen saisikin antaa steriloida itsensä, mutta on odotettava 30-v asti, ellei ole kolmea lasta tai terveyssyitä, joihin vaaditaan kahden lääkärin päätös tai Valviran lupa.
Holhoava laki loukkaa itsemääräämisoikeutta.
Ja mikään puolue ei yritä muuttaa sitä. #steriloimislaki
Tarvitaan #oikeuslapsettomuuteen niille, jotka eivät halua synnytystalkoisiin.

Toimituksen poiminnat