kanervaviitanen Se toinen poliitikko-Kanerva.

Itsenäisyyspäivään ei kuulu fasistinen eikä antifasistinen väkivalta

Tuleva torstai on tärkeä ja mukava päivä monelle suomalaiselle. Poliisin mukaan Helsingissä joudutaan kuitenkin varautumaan mellakointiin ja yhteenottoihin. Suuri osa marssijoista on todennäköisesti rauhallista ja järkevää porukkaa, mutta itsenäisyyspäivä on iso houkutin myös ääriliikkeille. Moni ihminen keskittyy varoittelemaan joko äärioikeiston tai antifan mellakoinnista, vaikka kummankin ryhmän väkivalta on diplomaattisesti sanottuna yhtä syvältä. 

Eniten aggressioita itsenäisyyspäivänä tulee herättämään perinteisesti maahanmuuttokysymykset. Äärioikeisto haaveilee absurdin valkoisesta Pohjolasta ja äärivasemmisto taas näkee natseja kaikkialla. Järjellä mietittynä totuus on yleensä suht keskellä ja ääripäät tarjoavat melko laihoja ratkaisuja.

Suomi on siitä hieno maa, että täällä saa omistaa mielipiteitä. Minun puolestani mielipiteitä saa esittää hyvinkin vapaasti. Aikuisten ihmisten argumentointiin ei kuitenkaan saa kuulua turpaan vetäminen, eläinten satuttaminen tai omaisuuden rikkominen. 

Marssikaa torstaina, jos siltä tuntuu, mutta muistakaa, että tähän maahan mahtuu muitakin ihmisiä ja arvoja kuin sinun omasi. Sinun arvosi eivät ole niin hyvät, että niiden takia ohikulkijoiden, pienyrittäjien tai poliisihevosten tulisi pelätä. 

Kirjoittaja on liberaalipuolueen eduskuntavaaliehdokas, joka aikoo katsoa perinteisesti äitinsä kanssa linnan juhlia!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itsenäisyyspäivän pitäisi olla ilon juhla, ei vastakkain asettelun, ei vihan lietsonnan päivä.

Toivoisin että ihmiset kunnioittaisivat sotiemme veteraaneja.

En halua, että kukaan nuori mies koskaan joutuu Suomessa kokemaan sodan julmuuden tai telotuksen kuten isoisäni isä, 1918.

Käyttäjän kanervaviitanen kuva
Kanerva Viitanen

Just näin! Toki itsenäisyyspäivänä saa olla vihainen, mutta riehuminen ja väkivalta ei kuulu mielestäni mihinkään päivään vuodessa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Samaa mieltä ja kunnioitukseni kaikille sodissa kärsineille, menehtyneille tai isänsä ja puolisonsa menettäneille, toivottavasti ei koskaan enää.

Kuitenkin jossain vaiheessa olisi hienoa saada Suomen itsenäisyyspäivälle muutakin sisältöä kuin menneet sodat. Enkä nyt tarkoita näitä soihtumarsseja. Mitähän se voisi olla?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mitähän se voisi olla?

Vaikea keksiä koska suomen historiassa ei ole mitään joka olisi ollut suomen itsenäisyyden kannalta merkittävämpää kuin nuo sodat.
Ja tietysti itse itsenäistyminen.

Niin kauan kuin yksikin veteraani on hengissä, niin niitä tulee muistaa itsenäisyyspäivänä.
Eikä sitä historiaa tarvitse senkään jälkeen haudata unholaan.

Tämä siis vain minun vaatimaton mielipiteeni.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1
Kyllä. Juuri noin.

Lisäksi meidän pitäisi kunnioittaa kaikkia töissä käyviä, jotka ovat tehneet sotiemme jälkeen yhteensä muutaman sata miljoonaa työvuotta maan hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kunnian ansaitsevat kaikki muutkin kansalaiset. Ihmisyys on arvo sinänsä.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Tulevia _itsenäisyyspäivän_ mielenosoituksia voisi hillitä sillä tavalla, että jätettäisiin tiedotusvälineet sieltä pois niin kauaksi aikaa kunnes toteennäytettäisiin, että siitä on jotakin hyötyä, eikä pelkästään rakennusainetta mielikuvien ylläpitämiseksi.
(Elämme mielikuvien ei tosiasioiden varassa,)

Löytyisikö maasta jokin taho, jolla olisi valta tähän.
Lll

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyvä teksti, kiitos. Tasapainoisia ja rauhallisia viestejä tarvitaan etenkin näin itsenäisyyspäiväviikolla, jolloin ääriryhmien vihanpito ja uhoaminen latistavat perinteisen ja hyvin arvokkaan juhlan tunnelmaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hyvä kirjoitus.

"Moni ihminen keskittyy varoittelemaan joko äärioikeiston tai antifan mellakoinnista, vaikka kummankin ryhmän väkivalta on diplomaattisesti sanottuna yhtä syvältä.
"

Aivan totta.

____________
Itse taidan linnan juhlia seurata TV:n kautta ja tietokoneelta seurata noita marssien live-streamejä. Toivon mukaan sujuvat ilman väkivaltaisuuksia sun muita ylilyöntejä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Antaa kaikkien kukkien kukkia, sitähän tämä maailma on. Moniääninen, Moniarvoinen jne. ;)

Käyttäjän SeppoMakkonen kuva
Seppo Makkonen

Hyvä Kanerva Viitanen. Juuri niin kuin kirjoitit, Suomeen mahtuu monia kansallisuuksia. Suomalainen kulttuuri ja eetos on kuitenkin päätettävä enemmistön voimin, ei pilipali poliitikkojen toimesta.
Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle.
Seppo

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Hyvä, rauhallinen ja sovitteleva blogi Kanervalta.

Ei syyllistetty kumpaakaan laitaa niinkuin yleensä so-messa käy. Sillä jaetaan kansaa ja ylläpidetään vihapuhetta ja toistensa solvaamista.

Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle!

Pekka Pylkkönen

Joskus kyllä pidin ylioppilaiden soihtukulkueesta. Pelkkä tiedekuntajärjestön lippu ei ottanut kantaa ketään vastaan, ainoastaan luonnontieteiden puolesta. Sinne meitä mahtui monenlaisin näkemyksiin varustettuja ja tunnelma oli melkoisen arvokas.

Nyt pääosaa esittävät rähinäjengit.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Lisää näitä,-tasapainoisia ja kiihkottomia nuorten bloggauksia,,thnx !

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

Väkivallan ja Suomalaisuuden protestoimisen ei pitäisi olla missään roolissa suomen itsenäisyyden juhlinnassa.
6.12. on suomen itsenäisyyspäivä. Miten sen juhlistaminen voisi olla jotain natsismia?? Suomi voitti Natsit lapin sodassa, mutta itsenäisyytemme alussa natseja ei oltu keksitty.
Kommunismi oli, mutta pidettiin rajan takana, alussa, talvisodassa, jatkosodassa ja vieläkin.
Venäjällä on ollut viimeiset ainakin 300 vuotta ollut laajenemispyrkimyksiä ja on näköjään edelleen. Oli valtiomuoto siellä mikä tahansa. Tsemppiä Suomi.

Toimituksen poiminnat