kanervaviitanen Se toinen poliitikko-Kanerva.

Maahanmuuttopolitiikan täytyy sietää myös kritiikkiä

Oulussa tapahtunut hyväksikäyttövyyhti sekä kaksi bussinkaappausyritystä kuumentavat suomalaisten tunteita. Todennäköisesti kaikki ovat siitä samaa mieltä, että nämä teot ovat julmia ja väärin. Erimielisyydet alkavat siitä, kun pohditaan, onko tekijöiden kulttuuritaustalla näissä rikoksissa väliä.

Ääripäät osuvat tässä keskustelussa jälleen kerran hakoteille. Ei, kaikki lähi-idästä Suomeen tulevat miehet eivät  todellakaan muutu monstereiksi nähdessään vähäpukeisen naisen. Ja ei, kaikissa kulttuureissa myöskään tasa-arvo toteudu yhtä hyvin kuin täällä. 

Minulle on selvää, että esimerkiksi oma alani tarvitsee maahanmuuttajia, koska suomalaisia tekijöitä ei löydy tarpeeksi. Kannatan ratkaisuksi ensisijaisesti työperäistä maahanmuuttoa. Maahanmuuttajat eivät myöskään ole homogeeninen ryhmä, vaan porukkaa riittää moneen junaan - kuten meitä suomalaisiakin.

Kuitenkin jos ja kun tietyissä kulttuuriryhmissä esiintyy poikkeuksellisen paljon ongelmia Suomessa, niin näitä ongelmia tulee tarkastella myös siitä näkökulmasta, ovatko kulttuurierot yksinkertaisesti liian suuria. Kotouttamiseen tämä velkaantunut maa ei voi loputtomiin rälssätä rahaa.

Järkevässä maahanmuuttopolitiikassa ymmärretään työvoiman tarve, mutta suhtaudutaan myös tilastoihin vakavasti.

Kirjoittaja on liberaalipuolueen eduskuntavaaliehdokas, joka tykkää kyseenalaistamisesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Useimmissa länsimaissa olisi kahden kaapaausyrityksen jälkeen nostettu hälytysvalmiutta ja kehotettu ihmisiä tarkaavaisuuten busseissa ja liikennevälineissä, ettei mahdolllista KOLMATTA yritystä tapahtuisi. Täällä käskettiin rauhassa odottamaan poliisitutkimuksen tuloksia. Entä jos kolmas bussi olisi ajanut vaikkapa päiväkodin pihaan tai seinästä läpi.

Pekka Pylkkönen

Itseasiassa rupesin tässä pähkäilemään teoriaa. Koska esimerkiksi Irakissa raiskaustaajuus on näköjään erittäin pieni (2014 1.5 tapausta per 100.000 asukasta) ja Suomessa luku näyttää nousevan erittäin korkeaksi, peräti 19.1 tapausta per 100.000 jossa irakilaistaustaisten edustus on vielä ikä- ja sukupuolivakionnin jälkeenkin moninkertainen, tilanne saattaa olla sellainen että liikkeelle lähtevät muita useammin rikollisuuteen taipuvaiset yksilöt. Toki tilastoinnissa voi olla radikaaleja eroja, mutta periaatteessa tämä voisi olla ihan uskottavaakin. Tavallinen sotaa pakeneva perhe voisi suosia ensimmäistä turvallista paikkaa ja seikkailunhaluiset nuoret joilla ehkä on jo vaikeuksia paikallisten viranomaisten kanssa lähtevät helpommin "aloittamaan alusta" kauempaa.

Jos tilastot pitävät paikkansa, ainakaan raiskauskulttuurista mm. Irakilaisten kohdalla on turha puhua, sillä luvut jäävät merkittävästi Suomea pienemmäksi. Sen sijaan maahan muuten kuin pakolaisleireiltä tuleviin (pakolaisiin) pitäisi tällöin suhtautua varauksellisesti.

Hypoteesi olisi mielestäni tutkimisen arvoinen.

https://knoema.com/atlas/Iraq/Rape-rate

https://knoema.com/atlas/Finland/Rape-rate

Edit: hypoteesin koominen piirre olisi lisäksi se että sekä rajat kiinni- että refugees welcome- porukat voisivat todennäköisesti elää sen kanssa. Lähi-itäläinen kulttuuri ei enää näyttäytyisi pahana mutta rajoja ylittävän hallitsemattoman liikenteen pysäyttäminen tulisi perustellummaksi.

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Hyviä pointteja. Kriittisyys ei tarkoita vastaisuutta. Nykyisen systeemin tehottomuus ja lieveilmiöt liittynevät paljon siihen, että kaikki kritiikki järjestelmän yleisestä toimivuudesta yritetään vaimentaa leimaamalla se ihmisvastaiseksi.

Meillä kuluu miljoonia ja miljoonia pakolaisille varattuja määrärahoja sellaisten henkilöiden rikosten selvittelyyn, oikeusprosesseihin jne., jotka eivät edes alunperin olleet turvapaikan tarpeessa tai jotka edustavat lähtömaidensa paremmassa asemassa olevia. Tällainen rahan tuhlaus ja kansan provosointi kaikkea maahanmuuttoa vastaan on pois myös maailman vähäosaisilta. Resurssit eivät ole rajattomia, joten ne pitää priorisoida järkevästi.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Ei, kaikki lähi-idästä Suomeen tulevat miehet eivät todellakaan muutu monstereiksi nähdessään vähäpukeisen naisen."

Onko kukaan koskaan, missään, väittänyt, että kaikki muuttuisivat?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

On toki. Monissa mielipidekirjoituksissa esim. Suomi24:ssä näin tosiaan väitetään.

Matti Simonaho

Pakolaisten ja maahanmuuttajien mukana tulee maahan muutakin kuin heidän vaatteensa ja matkatavaransa. Pakolais- ja maahanmuutto ongelma hieman syvällisemmin arvioituna :
http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipit...

Mistä Euroopan pakolaisongelma johtuu : http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Toimituksen poiminnat